A Coastal Oasis Designed + Constructed By The House owners

When planning their dream residence, constructing designer Lauren Patista-Trickey of Part Studio and her husband, builder Jonathon Patista had all of the instruments to create a home with all of the bells and whistles. As an alternative, they opted for simplicity.

‘Simplicity in each format and development,’ explains Lauren. ‘We needed to maintain issues aligned and simplified from a flooring plan perspective to minimise wasted supplies and pointless labour.’

It’s simplified, however under no circumstances trite. By intelligent materials alternative and considerate planning, Lauren and Jonathon have created a coastal oasis for his or her household of six, together with eight-year-old twins Max and Winnie, one-year-old Johnny and blue heeler Skip. 

Their house is a brand new construct on a beforehand empty block in Connewarre, Victoria (on the Bellarine Peninsula) surrounded by a golf course and open paddocks, and only a five-minute stroll from the seaside. 

‘We’ve got a fantastic scenic vista of pine timber, rolling inexperienced hills, and 4 pleasant cows we spot from our window that belong to a close-by farmer,’ says Lauren. 

With a panorama corresponding to this, Lauren and Jonathon knew the best choice for them was to create a house that celebrated their environment, and allowed for connection in communal areas, but in addition house to retreat. 

‘Orientation was so paramount to the design,’ says Lauren. ‘With a beneficiant website we have been capable of create sunny, heat dwelling areas whereas defending the pool and entertaining areas from the blistering winds that roll in from the paddocks close by.’

Communal areas are positioned within the centre of the house, which additionally wraps across the plunge pool and out of doors dwelling. At both finish of the spectacular adobe is a bed room retreat for respite and rest. ‘We aligned the hallways that reach at both finish to the personal bedrooms and bogs, giving the flexibleness to attach these areas, or separate them by closing cleverly positioned doorways,’ Lauren explains.

Supplies have been additionally chosen to replicate the panorama, with limestone boulders dug up in the course of the earthworks now sitting within the backyard offering a degree of reference to the inside. Inside, limestone-like tiles, rammed earth partitions, an earthy color palette and textured neutrals reign. 

Outsized commercially-framed home windows put in alongside the northern wall of the principle lounge always join the household to their inspiration. 

‘I really like that I could be pottering round within the kitchen, and see the children splashing within the pool, the canine mendacity within the solar on the deck, and the cows chewing grass on the close by hill,’ says Lauren.


Posted

in

by