A New Kitchen Designed To Look Previous, With No White Joinery In Sight!

The purchasers of this Reservoir, Melbourne kitchen appreciated many parts of its Nineteen Sixties design, nevertheless it was time for a practical overhaul. 

Matthew James designed the renovation for M.J. Harris Group with two goals: to enhance the kitchen’s practicality, whereas aesthetically drawing on a mid-century aesthetic to create a connection between previous and current. 

‘The aesthetic of the kitchen was to mirror this unique period of the house in its prime, particularly the interval between the Nineteen Sixties and Nineteen Eighties with a 2020s twist,’ says Matthew James, design Supervisor at M.J. Harris Group. ‘On no account was white joinery to be included into the design… Within the consumer’s phrases, “We wish it to look previous.”

The up to date materials palette fulfils this requirement, drawing inspiration from the unique kitchen. 

Wealthy laminate (Pure Teak by Laminex) was chosen because the hero materials, softened by shiny moss inexperienced tiles on the splashback and pillar supporting the prolonged kitchen bench. This pillar serves to ‘break up’ the brand new inflexible and sq. joinery, working to visually widen this space and improve the connection between the kitchen and eating areas.

‘The pillar, along side curved ends of the open shelving above, present a a lot wanted softness and class to the house,’ says Matthew. 

Matthew grew up round Reservoir and hopes the up to date kitchen displays the varied and eclectic group of the northern Melbourne suburb. ‘I really feel that the chosen supplies being laminate joinery, ceramic tiles and builder vary benchtops captured this sense,’ he says. 

The earlier than and after pictures converse for themselves!


Posted

in

by