This Calming Condominium Kitchen Renovation Brings Nature Indoors

The younger skilled proprietor of this Melbourne condo was interested in the property for its location, gentle, and balcony views throughout Carlton’s rooftops. 

Much less fascinating was its all-white kitchen with a cluttered U-shaped format unconducive to the move of the area.

The home-owner, Lucy, engaged Cantilever Interiors to cosmetically renovate the condo, deciding on their K2 Kitchen System because the hero of the area. 

‘She valued high quality and longevity. She needed a kitchen that was properly made, had consideration to element and would actually stand the check of time,’ says Kylie Forbes, inventive director of Cantilever Interiors.

Lucy selected the K2 Kitchen System for its considerate, sturdy, and stylish design with thought of ergonomics. The fabric palette includes a stone bench prime and refined timber detailing with the choice of two-pack or veneer joinery. Deal with-free cupboards and motorised doorways present enhanced accessibility, whereas providing a glossy, timeless look.

Within the K2 Kitchen System, shoppers have the choice of designing their very own absolutely bespoke scheme, or selecting from certainly one of seven pre-selected materials palettes curated by Cantilever. 

Lucy was drawn to supplies and hues impressed by nature within the K2.3 palette. Specifically, she had an instantaneous reference to the marginally rustic texture of the basalt, which reminded her of hikes outdoor.

Basalt bench tops grew to become the centrepiece of Lucy’s kitchen palette, complemented by Dulux Foreign money Creek on the two-pack joinery.

Lucy’s kitchen — like all Cantilever kitchens — was designed, made to order, and hand-built within the enterprise’ Brunswick East workshop. 

In renovating her condo, Lucy additionally labored with Cantilever’s Interiors Service to information the rest of the area, tying collectively end picks throughout partitions, flooring, lighting and furnishings to go with the joinery finishes and create a contemporary, calming residence.

‘We used varied methods to assist divide the open plan area into particular person zones,’ says Kylie. ‘Utilizing contrasting paint color and thoroughly positioned traces within the paint work, the condo is visually divided, offering the sense of transferring from one space into one other. 

The lighting scheme was likewise strategically deliberate, utilising pendants and have lighting to create an ambiance and focus within the extra social areas of the house: the kitchen island and the eating desk. 

These collective beauty updates have offered Lucy’s condo with a wholly totally different appear and feel. The condo now has a refreshed, refined ambiance and an added heat, making a welcoming atmosphere for Lucy to retreat. 

Be taught extra concerning the K2 Kitchen System from Cantilever Interiors. 


Posted

in

by